2019-10-08

Űrakadémia fesztivál 2019

„2019 augusztusának elején rendeztük meg ötödik alkalommal a 18–35 év közötti fiataloknak szóló Űrakadémiát. A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) és a Space Generation Advisory Council (SGAC) által közösen szervezett rendezvényen idén a földmegfigyelés kérdésköre került terítékre, azon belül is a globális klímaváltozás magyarországi, lokális hatásai. Húsz űrtevékenységért lelkesedő fiatal tucatnyi előadást hallgathatott meg a témakörben és vehetett részt egy infografika megalkotásában, amely felvázolja a hazánkat érintő legfontosabb kérdéseket.”

Így kezdődik Ordasi András és Strádi Andrea képes beszámolója az idei Ûrakadémiáról, amely teljes egészében az Űrvilág hírportálon olvasható. Ott megtekinthető az említett infografika is, amelyet az Űrkutatás Napján (2019. október 17-én, az MTA székházában) poszter formájában mutatnak majd be.

Figyelem! A jövő évi, 2020-as Űrakadémia főszervezői pályázatát már kiírták, amire az Űrakadémia honlapján található módon lehet jelentkezni október 13-ig.